Bloemkoolroomsoep met roquefort

Serveer een fluweelachtige bloemkoolroomsoep met een pittige toets als voorgerecht. Zeer smaakvol, makkelijk en snel klaar.

Voor 4 personen
  • 6 dl groentebouillon
  • 400 g bloemkool
  • 150 g room
  • een snuifje versgeraspte nootmuskaat
  • 2 sneden oudbakken witbrood
  • 1 el boter
  • 200 g roquefort
Bereiding
  1. Breng de groentebouillon aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes, was ze en kook 10 minuten in de groentebouillon. Mix de soep glad met een staafmixer. Voeg de room toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  2. Snijd het witbrood in blokjes en bak goudbruin in de hete boter. Laat de broodkorstjes uitlekken op keukenpapier.
  3. Verkruimel de roquefort en verdeel over vier kommen. Schep er de bloemkoolroomsoep op. Werk af met een draai van de pepermolen en de broodkorstjes. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content