Bloemkoolgratin met pancetta en gorgonzola

05/01/12 om 15:38 - Bijgewerkt op 17/11/16 om 16:35

Bloemkoolgratin met pancetta en gorgonzola

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • olijfolie
  • 1 grote bloemkool
  • 75 g pancetta
  • 75 g gorgonzola
  • 4 el verse witte broodkruimels

Voor de kaassaus:

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 5 dl volle melk
  • 1 el grove mosterd
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 1/2 bosje marjolein, fijngehakt
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschotel in met olijfolie. Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer deze in lichtgezouten kokend water. Verfris onder koud stromend water en laat uitlekken. Hou apart.

Maak de kaassaus: smelt de boter in een grote pan en roer er de bloem onder. Meng er geleidelijk aan de melk onder en laat 1 min. zacht pruttelen tot de saus gebonden is. Voeg de mosterd, parmezaan en marjolein toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Spatel de bloemkoolroosjes onder de kaassaus en schep in de ovenschotel.

Snij de pancetta in repen en schik op de bloemkool. Verkruimel er de gorgonzola over en werk af met het broodkruim. Schuif in de oven en bak 20 à 25 min. Meteen serveren.

Onze partners