Bloemkoolgratin met pancetta en gorgonzola

Deze bloemkoolgratin geef je een mooi Italiaans tintje dankzij de pancetta, gorgonzola en parmezaan.

Voor 4 personen
  • olijfolie
  • 1 grote bloemkool
  • 75 g pancetta
  • 75 g gorgonzola
  • 4 el verse witte broodkruimels
Voor de kaassaus
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 5 dl volle melk
  • 1 el grove mosterd
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 1/2 bosje marjolein, fijngehakt
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschotel in met olijfolie.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer deze in lichtgezouten kokend water. Verfris onder koud stromend water en laat uitlekken. Houd apart.
  3. Maak de kaassaus: smelt de boter in een grote pan en roer er de bloem onder. Meng er geleidelijk aan de melk onder en laat 1 min. zacht pruttelen tot de saus gebonden is. Voeg de mosterd, parmezaan en marjolein toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
  4. Spatel de bloemkoolroosjes onder de kaassaus en schep in de ovenschotel.
  5. Snijd de pancetta in repen en schik op de bloemkool. Verkruimel er de gorgonzola over en werk af met het broodkruim. Schuif de bloemkoolgratin in de oven en bak 20 à 25 min. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content