Bloemkoolboom met garnalen

08/06/11 om 17:47 - Bijgewerkt om 17:47

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 2
  • 1 kleine bloemkool (of een halve grote)
  • 100 g grijze garnalen

Voor de saus:

  • 1 dl olijfolie extra vergine
  • 0,5 dl witte-wijnazijn
  • 1 eetlepel room
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Verwijder de buitenste groene bladeren van de kool en snijd het hardste gedeelte van de stronk weg.

Snijd de bloemkool over zijn hele diameter voorzichtig in dikke plakken (bomen!) van 2 cm dik. Leg ze in een stoommandje en laat ze niet langer dan 10 minuten stomen (draai ze na 5 minuten om). Zo blijft de boomvorm intact. Andere mogelijkheden: 3 minuten laten garen in de magnetron (op 70 % van het vermogen) of 6 minuten laten pocheren in een grote pan. Laat de plakken afkoelen.

Meng alle ingrediënten voor de saus tot u een romige vinaigrette bekomt. Leg een of twee 'bomen' op elk bord, schik garnalen tussen de 'takken' en giet er wat saus omheen. Met stokbrood opdienen als koud voorgerecht of als lunch.

Lees meer over:

Onze partners