Bloemkool- en gorgonzolasoep

10/06/11 om 13:43 - Bijgewerkt om 13:43

Geef je waardering

Bloemkool- en gorgonzolasoep

© Diane Hendrikx

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 ui
  • 1 kl olijfolie
  • 500 g bloemkool
  • 1 middelgrote aardappel, geschild
  • 7,5 dl groentebouillon
  • 5 dl melk
  • 120 g gorgonzolakaas
  • 2 kl mosterd
  • citroensap
  • bieslook
  • peper, zout

Bereidingswijze

Hak de ui fijn en fruit glazig in olijfolie. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snij de aardappel in kleine stukken. Doe ze bij de ui. Overgiet met bouillon toe en laat ca. 20 minuten koken. Kruid met peper en zout. Pureer de soep. Voeg de melk toe en verhit opnieuw. Voeg ook de verbrokkelde gorgonzola toe. Laat de kaas smelten en laat alles nog 5 minuten sudderen. Breng de soep op smaak met citroensap, mosterd, peper en zout. Versier met fijngesneden bieslook.

Lees meer over:

Onze partners