Bloedworst met rodekool

Rodekool met appel en bloedworst is een klassieke combinatie die kan smaken.

Voor 4 personen
  • 1/2 rodekool
  • boter
  • 1 fijngesnipperde kleine ui
  • 3 el azijn
  • 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • peper en zout
  • 1 stoofappel
  • 2 el suiker
  • 4 bloedworsten
  • aardappelpuree
Bereiding
  1. Snijd de rodekool in reepjes, stoof deze in boter met de ui en bevochtig met een scheutje water. Voeg de azijn en het kruidentuiltje toe, kruid met peper en zout. Dek af en laat 1 uur op een zacht vuur garen.
  2. Schil de appel en snijd in blokjes. Voeg samen met de suiker toe aan de rodekool wanneer die voor drie vierde gaar is. Laat verder langzaam garen.
  3. Snijd de bloedworsten in de lengte in tweeën en bak ze net gaar in boter. Serveer de bloedworst met de rodekool en geef er aardappelpuree bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content