Blinis van zachte maïs, krokant slaatje van rammenas, romeinse sla, knolselder en gerookt spek

09/06/11 om 14:50 - Bijgewerkt om 14:50

Bij dit gerecht serveren we een Italiaanse Chardonnay Alois Lageder 2000 afkomstig uit de noordelijke wijnregio Alto Adige. Deze elegante witte wijn met florale toets is verkrijgbaar via www.delhaizewineworld.com.

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Blinis: 130 g bloem

  • 12 cl melk
  • 2 eiwitten
  • 1 mespuntje zout
  • 10 g verse gist
  • 1 ei
  • 2 eetlepels crispy maïskorrels (uitgelekt en fijngehakt)

Oestersaus:

  • 2 grote oesters
  • 80 g bladspinazie
  • scheut koolzaadolie
  • cayennepeper
  • oestersap

Salade:

  • 80 g knolselder
  • 80 g rammenas
  • 1/4 Romeinse sla
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • peper en zout
  • scheutje notenolie
  • 4 gedroogde, gerookte spekschijfjes
  • verse kervel

Bereidingswijze

Voor de blinis: los de gist op in lauwe melk, meng de bloem met de melk, gist, zout en ei tot een smeuïg beslag en doe er de gehakte maïs bij. Alles goed mengen.

Bak in een anti-kleefpan, met een weinig olie, de blinis zachtjes aan beide kanten aan en bewaar ze in de koelkast.

Mix de ingrediënten voor de saus in een blender tot een smeuïg sausje en zeef ze om de onzuiverheden eruit te halen.

Voor de salade: snij fijne draadjes van de rauwe knolselder en rammenas. Was de Romeinse sla en snij in niet te grote stukken. Meng alles met de olieën, azijn en kruiden. Plaats de blinis even in de oven tot ze lauw zijn en leg ze in het midden op een bord. Schik er de sla op en werk het gerecht af met het krokantje van spek en een takje kervel. Lepel de saus rond het gerecht.

Recept: Frank Fol - Sire Pynnock

Onze partners