Blinis van aardappelen

09/06/11 om 11:25 - Bijgewerkt om 11:25

Geef je waardering

Ingrediënten

  • aardappelen in de schil
  • bloem
  • 4 eieren
  • 2 eiwitten
  • zout
  • zure room
  • boter

garnituur naargelang eigen smaak:

  • zalm
  • kaviaar
  • gerookte zalm
  • heilbot
  • sint-jacobsvruchten, enz...

Bereidingswijze

Bintjes koken in de schil, daarna pellen en pureren met fijne passe-vite.

1 kg puree mengen met 3 eetlepels bloem, 4 eieren, 2 eiwitten, beetje zout en al roerend afwerken met zure room. Alles 1 dag bewaren op kamertemperatuur (niet in koeling).

De hoopjes per portie bakken in boter, omdraaien en serveren met zalm, gerookte zalm, kaviaar, enzovoort.

Lees meer over:

Onze partners