Blini's met mango-parmaham en gerookte zalm

01/03/12 om 11:52 - Bijgewerkt om 11:52

Geef je waardering

Blini's met mango-parmaham en gerookte zalm

Ingrediënten

Voor 40 blini's:

Beslag:

  • 85 g patisseriebloem
  • 85 g boekweitmeel
  • 10 g bakkersgist
  • 250 ml melk
  • 2 eieren, snuifje zout
  • (geklaarde) boter

Beleg:

  • 1 mango, parmaham
  • 1 dl slagroom, 5 el zure room
  • 1 el mierikswortel (uit bokaaltje)
  • 3 plakken gerookte zalm
  • 1 handje waterkers

Bereidingswijze

Blini's: zeef beide bloemsoorten boven een mengkom. Verwarm wat melk, los daarin de gist op. Giet in een kuiltje in de bloem, meng. Voeg de rest van de melk koud toe, evenals zout en eigelen, meng. Laat afgedekt 30 minuten rijzen op een warme plaats. Spatel de opgeklopte eiwitten door het deeg. Bak deegcirkeltjes (ca. 5 cm) aan beide zijden. Laat afkoelen op een taartrooster.

Schil en ontpit de mango. Pureer de helft, versnij de rest in blokjes. Klop de room lobbig, meng met de puree. Bestrijk de helft van de blini's met mangoroom, garneer met blokjes mango en een roosje van ham. Meng zure room en mierikswortel. Bestrijk er de resterende blini's mee, garneer met zalm en waterkers.

Lees meer over:

Onze partners