Blini's met kokos en ananas

14/06/11 om 08:43 - Bijgewerkt om 08:43

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

Het basisbeslag:

  • 1 pakje gedroogde gist
  • 1,5 dl lauwe melk
  • 100 g boekweitbloem
  • 100 g tarwebloem
  • 2 eieren
  • 1 theelepel suiker
  • zout
  • 30 g boter
  • 150 g ananas (vers of blik)
  • een kwart kokosnoot
  • 20 g boter
  • 4 eetlepels ananassap
  • 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze

Los de gist op in de helft van de melk. Doe de helft van de boekweitbloem in een kom en roer er het gistmengsel door. Dek de kom af en laat 1 uur rijzen op een warme plaats. Splits de eieren in dooiers en eiwitten. Laat de helft van de boter smelten. Klop de eierdooiers op met een snuifje zout, de suiker, de rest van de melk en de gesmolten boter. Roer dit mengsel door het gerezen beslag. Voeg de tarwebloem en de rest van de boekweitbloem toe en mix alles tot een glad mengsel.

Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze door het beslag. Gebruik voor het bakken een klein koekenpannetje (zo'n 10 cm doorsnee). Smelt wat boter, giet er beslag in tot de bodem net bedekt is en bak de blini aan de onderkant bruin. Keer hem om en bak de andere kant. Bak blini's tot het beslag is opgebruikt en houd ze warm.

Snijd de ananas in stukjes. Verwijder de schil van de kokosnoot en snijd het vruchtvlees in flinterdunne plakjes. Fruit de stukjes ananas in de boter. Voeg het ananassap en de suiker toe en laat het vocht op een zacht vuurtje lichtjes karameliseren. Maak voor elk bord een torentje van drie of vier blini's. Giet tussen elke blini een lepeltje saus. Versier de bovenkant van uw torentje met stukjes ananas en kokos en giet er de rest van de saus over.

Alternatieve vulling: zelfde beslag maar zonder de suiker: gerookte zalm + zure room + zalmeitjes, gebakken spekblokjes + champignons, garnalen + gewokte preireepjes.

Lees meer over:

Onze partners