Blini's met kaviaar en gerookte zalm

10/06/11 om 13:18 - Bijgewerkt om 13:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6:

het beslag:

  • 4 dl melk
  • 15 g verse gist
  • 250 g tarwebloem
  • 100 g boekweitbloem
  • 3 eieren
  • een snuifje zout
  • 50 g gesmolten boter
  • olie om te bakken
  • 75 g kaviaar
  • 1 potje zure room
  • 12 vrij kleine plakjes gerookte zalm

Bereidingswijze

Los de gist op in een beetje warme melk. Meng de twee bloemsoorten, breek er de eieren in en voeg het zout toe. Voeg beetje bij beetje de opgeloste gist en de rest van de melk toe en roer alles tot een glad beslag. Voeg daarna de gesmolten boter toe, dek het beslag af met een doek en laat het 2 uur rijzen op een warme plaats.

Bak van het beslag pannenkoekjes in een kleine koekenpan en houd ze warm. Serveer de pannenkoekjes dampend warm op een schaal. Geef er apart de kaviaar, de licht opgeklopte zure room en de gerookte zalm bij. Iedere gast belegt zijn blini's met een garnituur naar keuze.

Blini's kunnen dienen als een uitgebreide aperitiefhap, bijvoorbeeld terwijl iedereen zijn cadeautjes openmaakt. Serveer ze op de salontafel of op een bijzettafeltje. U kunt ze ook aan tafel serveren als een eerste voorgerecht. De kaviaar kunt u uiteraard vervangen door zalm- of lompviseitjes, maar waarom deze keer niet voor een follietje gaan? In de betere supermarkt vindt u ook kant-en-klare blini's die u alleen moet opwarmen.

Andere mogelijke garnituren: reepjes gerookte haring of forel, veenbessen (even open laten koken), takjes dille, gebakken paddestoelen...

Geef er een glaasje ijskoude wodka bij.

Lees meer over:

Onze partners