Blinde vinken met Kriek Max

09/06/11 om 09:52 - Bijgewerkt om 09:52

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 8 kalfslapjes

Vulling:

  • 250 gr. kalfsgehakt
  • 250gr. varkensgehakt
  • 250gr. fijngesneden gekookte ham

Saus:

  • bloem
  • boter
  • tijm
  • laurier
  • olie
  • water
  • zout
  • cayennepeper
  • suiker
  • 40 ontpitte krieken
  • 1 eetl.tomatenpuree
  • Â1/2 fles Kriek Max 25cl.

Bereidingswijze

Sla de kalfslapjes goed plat en leg in het midden een flinke portie vulsel. De kalfslapjes oprollen en vastzetten met een aantal cocktailprikkers.

Haal de vinken door de bloem en bak ze rondom aan in de boter. Voeg wat zout, cayennepeper, de tomatenpuree, tijm, laurier en een weinig water bij. Laat op een zacht vuur verder garen. Uit de pan halen.

Maak de saus aan. Voeg de blinde vinken bij de saus en laat alles nog 20 minuten stoven.

Warm houden. Het braadvocht blussen met de Kriek Max en binden met de boter.

Warm de ontpitte krieken op in een beetje water met de suiker. Het vlees met de krieken op het bord leggen en biersaus er overheen gieten. Serveer met frietes en salade.

Lees meer over:

Onze partners