Bladerdeeggebakje met een ragout van groentjes en Groenlandse heilbot

09/06/11 om 12:06 - Bijgewerkt om 12:06

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 g Groenlandse heilbot
  • 4 bladerdeeggebakjes
  • groene groentjes (25g erwtjes, 25g boontjes, 25g peulerwten, 2 asperges)
  • 50 g boter
  • 100 g bloem
  • Â1/2 l gevogeltebouillon
  • Â1/2 dl room
  • sap van Â1/2 citroen
  • liaison van 2 eigelen of 100 g Hollandse saus
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Als garnituur:

  • 1 vel bladerdeeg
  • maanzaadjes
  • 1 eigeel
  • enkele plakjes courgette

Bereidingswijze

Meng de boter met de bloem tot een beurre manié. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en bind met de samengestelde boter. Voeg de room toe en breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.

Kook alle groene groentjes beetgaar (3 minuten) in kokend water, verfris ze in koud water en snij ze in gelijke, niet te grote stukjes.

Snij de Groenlandse heilbot in dobbelstenen, voeg ze bij de saus en laat ze 3 minuten zachtjes garen. Voeg dan de groene groentjes toe, roer alles voorzichtig met een houten lepel door elkaar en zorg ervoor dat alles knapperig blijft. Werk de ragout af met een liaison van 2 eigelen of Hollandse saus.

Snij het bladerdeeggebakje middendoor, plaats het op het bord en vul het op met 1 eetlepel ragout, plaats het bladerdeeghoedje erop en lepel er nog wat saus rond. Garneer met een plakje courgette, knapperig gebakken in een pan met een weinig olijfolie.

Voorbereiding: 15 minuten

Bereidingstijd : 15 minuten

Tip: Geef een persoonlijke toets aan het bladerdeeggebakje: snij uit een vel bladerdeeg 4 vormpjes van 5 cm diameter, wrijf ze in met eigeel met een weinig water vermengd, bestrooi met maanzaad en bak ze 5 minuten in een oven van 185°C en plaats dit als hoedje op het bladerdeeggebakje.

Onze partners