Bladerdeeg met bloedworst, appels en aardappelen

10/06/11 om 14:02 - Bijgewerkt om 14:02

Geef je waardering

Bladerdeeg met bloedworst, appels en aardappelen

Ingrediënten

Voor 4 tot 6:

  • 2 fijngesnipperde sjalotten
  • 4 à 5 el dubbele room
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 4 aardappelen
  • 2 appels (reinette of golden)
  • boter
  • 4 sneetjes gerookt spek (3 mm dik)
  • 2 stengels groene selderij
  • 300 g artisanale bloedworst
  • 1 cirkel bladerdeeg
  • peper en zout

Bereidingswijze

Meng de sjalotten, de room en de olie. Kook de geschilde aardappelen en snij ze in dunne plakjes van 4 mm. Schil de appels en snij ze in schijfjes van 4 mm. Kleur ze lichtjes in een klein klompje boter. Snijd de spek zonder zwoerd in kleine stukjes van 1,5 cm. Bak ze lichtjes in de pan.

Snij de selderij en de ontvelde worst in schijfjes van 4 à 5 mm. Rol het deeg uit en prik erin met een vork. Voeg een laagje room toe aan de sjalottenmengeling en bedek het deeg dan volledig met de verschillende ingrediënten. Voeg de rest van de room toe. Werk af met zout en peper.

Warm op in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 minuten, zodat u een knapperige bodem verkrijgt.

Onze partners