Bisque

08/06/15 om 14:07 - Bijgewerkt om 14:07

Schaaldierensoep, kortweg 'bisque', kan je bereiden met alle soorten schaaldieren. Wij gaan aan de slag met de heerlijke noordzeegarnalen.

Bisque

© Heikki Verdurme

Geef je waardering

Bereidingswijze

Ingrediënten:

1 kg garnaalkoppen

500 g wortelen

1 ui

2 stengels witte selderij

1 teentje knoflook

50 g boter

2 el tomatenpuree

1 dl Belgische vermouth (bijvoorbeeld Dolin Vermouth)

2 l water

peper en zout

1 sinaasappel

125 g ongepelde Noordzeegarnalen

enkele lente-uitjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de garnaalkoppen gedurende 10 min. Kuis de groenten en snij in kleine stukken. Plet de knoflook. Zet aan in boter samen met de geroosterde garnaalkoppen. Stoof alles tot de ui glazig wordt. Voeg hierbij de tomatenpuree en roer goed om. Laat even bakken om de bliksmaak van de puree te verwijderen. Voeg hierbij de vermouth en laat even sudderen. Bevochtig met water en kruid met peper en zout.

Snij de sinaasappel in twee en voeg toe. Laat 30 min. sudderen onder gesloten deksel. Steek door een fijne zeef en kruid eventueel bij met peper en zout. Pel de garnalen en snipper de lente-ui. Serveer.

Onze partners