Biscuit met vruchten

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

400 g vruchten (bramen, frambozen, bosaardbeien, bosbessen enz.)

4 plakjes biscuit van 1 cm hoog

bloemsuiker

een scheut aceto balsamico

Biscuitdeeg :

8 eieren

120 g suiker

1 eetlepel oranjebloesemwater (of vanille-essence)

185 g gezeefde bloem

boter

De vruchten schoonmaken en een halfuurtje marineren in een scheutje aceto balsamico. Het biscuitdeeg bereiden. De eieren splitsen. De eiwitten stijfkloppen. De dooiers met 120 g suiker kloppen tot het mengsel wit uitslaat. Het mengsel parfumeren met oranjebloesemwater of vanille-essence. De helft van de tot sneeuw geklopte eiwitten door het dooierbeslag spatelen. De bloem voorzichtig over het mengsel strooien en de rest van de eiwitten door het beslag spatelen. Alles luchtig door elkaar scheppen. Het deeg op een met bakpapier beklede en met boter ingestreken ovenplaat van 30 x 45 cm storten, lichtjes met water besproeien en 12 tot 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 170. De gebakken biscuit moet lichtbruin zijn. In plakjes snijden en deze bedekken met gemarineerde vruchten. Bestrooien met poedersuiker.

Indien gewenst kan men de vruchten overgieten met sabayon op basis van likeurige wijn (bv. Santo-wijn). De sabayon bestrooien met poedersuiker en kort gratineren onder de grill.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content