Bigareauxparfait met een coulis van vijgen

08/06/11 om 15:02 - Bijgewerkt om 15:01

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 10:

Voor de parfait:

  • 3 dl room
  • 100 g gekonfijte bigareaux met rozijnen
  • 1 dl Drambuie
  • 25 g geroosterde pistaches
  • 25 g gebruneerd amandelschaafsel
  • 4 eiwitten
  • 65 g suiker
  • 2 eetlepels water
  • 25 g honing

Voor de coulis:

  • 300 g verse vijgen
  • 75 g suiker
  • 1/2 dl water

Garnering:

  • halfopgeklopte room
  • 3 vijgen

Bereidingswijze

De bigareauxkersen en rozijnen in Drambuie weken op een koude plaats. De room stijf kloppen en koud wegzetten. De eiwitten tot stijve sneeuw kloppen waarvan je punten kan trekken. Maak met water en suiker een siroop en voeg de honing toe. Breng het mengsel kort aan de kook. Voeg de siroop langzaam, beetje bij beetje, al kloppende toe aan de stijfgeslagen eiwitten en laat de massa kouddraaien. Spatel vervolgens de room door de eiwitten en voeg als laatste de overige ingrediënten (vruchten en noten) toe. Bekleed een cakevorm met huishoudfolie, vul de vorm met parfait en plaats de vorm in de diepvriezer tot alles bevroren is. Schil de vijgen en verwijder ook het wit. Kook de vijgen met water en suiker gaar en duw de puree met een houten lepel door een zeef. Snijd de parfait in plakken. Leg op ieder bord een plak en schep hier wat van de vijgencoulis naast. Versier met een puntje half opgeklopte room en trek hier bloemetjes van. Leg op ieder bord enkele schijfjes vijg.

Lees meer over:

Onze partners