Bietensoep met venkelzaad en mierikswortel

10/06/11 om 12:02 - Bijgewerkt om 12:02

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 theelepel venkelzaad
  • 400 gram gekookte en geschilde rode bieten
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 2 volle theelepels mierikswortel
  • 3 el sherryazijn
  • 3 el olijfolie
  • 4 dl water

Voor de afwerking:

  • 4 el natuurlijke yoghurt
  • 4 radijzen
  • 4 augurken
  • enkele takjes dille

Bereidingswijze

Rooster het venkelzaad in een droge pan en maal het fijn. Snijd de bieten in kleine blokjes. Hak de rode ui en knoflook fijn. Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper en zet koel weg. Snijd de radijzen en augurken in dunne plakjes en verwijder de taaie takjes van de dille. Verdeel de soep over vier borden of kommen en werk af met de yoghurt, radijzen, augurken en dille.

Lees meer over:

Onze partners