Biersabayon met Adriaen Brouwer

09/06/11 om 09:23 - Bijgewerkt om 09:23

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 flesje Adriaen Brouwer
  • 50 ml (1/3kop) Bruggemans Bressac Brandy
  • 4 afgestreken eetlepels griessuiker
  • 1 eetlepel Meli-honing
  • 4 eierdooiers
  • 2 eiwitten
  • 125 ml verse room
  • een schil (in warm water gespoeld) van citroen en 1 sinaasappel
  • een weinig Kirsch-essence
  • 4 bollen vanilleijs
  • Wafeltje voor de garnering

Bereidingswijze

De Adriaen Brouwer koken met de 2 zorgvuldig gespoelde schillen (in één stuk). De suiker toevoegen. Het laatst de honing erbij doen. Dit geheel wat laten koelen. De dooiers scheiden van de eiwitten. De Brandy onder voortdurend roeren onder de dooiers mengen. Als het biermengsel afgekoeld is, het beetje bij beetje onder de dooiers voegen. Opletten voor het schiften. Nu terug op een zeer laag vuur laten verdikken. In de koelkast volledig laten afkoelen. De slagroom kloppen en onder de koude crème roeren, samen met de tot sneeuw geklopte eiwitten. De smaak afronden met de Kirsch-essence. In 4 coupes (op hoge voet) een bol ijsroom leggen. Deze volledig overgieten met de sabayon. Versieren met een wafeltje.

Lees meer over:

Onze partners