Bessentaartje met kastanjepuree en meringue

09/06/11 om 11:57 - Bijgewerkt om 11:57

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6:

  • 3 el gevanilleerde kastanjepuree
  • 200 g verse blauwe bosbessen
  • 200 g verse rode bessen

Voor het zanddeeg:

  • 200 g gezeefde bloem
  • 100 g zachte boter
  • 65 g poedersuiker
  • een snuif zout
  • 1 eierdooier
  • 1 tot 2 el melk

Voor de meringue:

  • 5 opgeklopte eiwitten
  • 4 el griessuiker

Bereidingswijze

Maak een kuiltje in de bloem en doe er boter, suiker, zout en eierdooier in. Kneed met de hand tot een homogene massa. Voeg de melk toe en werk helemaal maar zo summier mogelijk onder het deeg. Laat het deeg minstens 2 uur tot 1 dag afkoelen in de ijskast en rol nadien uit tot gewenste dikte en vorm. Bak in individuele taartvormpjes 7 minuten blind op 200°C. Smeer de taartjes in met kastanjepuree en doe er de gemengde bessen in. Klop de eiwitten stijf met de suiker, lepel op de taartjes en bak voldoende lang af in een oven van 50°C, tot de meringue bruin kleurt.

Onze partners