Bessentaart met kastanjes en meringue

10/06/11 om 12:58 - Bijgewerkt om 12:58

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 3 el kastnajepuree
  • 200 g blauwe bessen
  • 200 g rode bessen

Voor het deeg:

  • 200 g bloem
  • 100 g boter
  • 65 g poedersuiker
  • aout
  • 1 eierdooier
  • 2 el volle melk

Voor de meringue:

  • 5 eiwitten
  • 4 el suiker

Bereidingswijze

Kneed de ingrediÃ"nten voor het deeg onder elkaar. Laat 2 uur rusten in de ijskast. Rol uit, bak 7 minuten op 200°C in kleine taartvormpjes. Smeer de taartjes in met kastanjepuree; voeg de bessen toe. Klop de eiwitten stijf met suiker, lepel over de taartjes en gratineer.

Onze partners