Bessentaart met kastanjepuree en meringue

10/06/11 om 12:44 - Bijgewerkt om 12:44

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 3 el gevanilleerde kastanjepuree
  • 200 g blauwe bosbessen

Voor het zanddeeg:

  • 200 g gezeefde bloem
  • 100 g zachte boter
  • 65 g poedersuiker
  • zout
  • 1 eierdooier
  • 1 tot 2 el melk

Voor de meringue:

  • 5 opgeklopte eiwitten
  • 4 el griessuiker

Bereidingswijze

Maak een kuil in de bloem, voeg boter, suiker, zout en eierdooier toe. Kneed, voeg melk toe. Laat 2 uur tot 1 dag afkoelen in de ijskast, rol uit tot gewenste dikte en vorm. Bak in individuele vormen 7 minuten op 200°C. Smeer in met kastanjepuree, voeg bessen toe. Klop eiwitten stijf met suiker, lepel op de taartjes en bak op 50°C.

Onze partners