Berlijnse aspergeragout

09/06/11 om 09:06 - Bijgewerkt om 09:06

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 3 of 4 personen:

  • 1 kg witte asperges
  • zout, suiker, peper
  • 350 gram kipfilet
  • 1 kleine bloemkool (ca. 500 gram)
  • 2 wortels
  • 150 gram erwten
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 2 braadworsten van ongeveer 200 gram
  • 2 zakjes mengsel om botersaus van te maken
  • 100 gram boter
  • 2-3 takjes peterselie

Bereidingswijze

Was en schil de asperges en verwijder de houterige uiteinden. Snijd de asperges in stukken. Breng een kwart liter water met wat zout en suiker aan de kook. Laat de schillen en uiteinden daar 10 minuten in koken. Giet af en vang het fond op. Laat de kipfilet 15-20 minuten garen in het aspergefond. Haal uit de pan en laat afkoelen. Was de bloemkool, wortels en erwten. Verdeel de bloemkool in roosjes en laat ze samen met de asperges en wortels gedurende 12-15 minuten in het aspergefond garen. Laat de erwtjes gedurende 5 minuten meegaren. Laat de groenten uitlekken en vang het fond op en meet 0,75 liter af. Maak de champignons schoon, snijd ze in schijfjes en bak ze in hete olie. Kruid ze en haal ze uit de pan. Doe de braadworsten in het hete vet en laat ze rondom bruin braden. Giet het spargelfond in een pan en doe het poeder voor de botersaus erbij en breng het aan de kook. Snijd de kipfilet in schijfjes en verwarm samen met de overige ingrediënten in de saus. Was en hak de peterselie fijn en strooi het over het mengsel. Serveren met rijst.

Onze partners