Bergvarkensragout met paddenstoelen, noedels en oventomaten

05/08/14 om 17:43 - Bijgewerkt om 17:43

Geef je waardering

Bergvarkensragout met paddenstoelen, noedels en oventomaten

Ingrediënten

  • Ingrediënten bergvarkensragout
  • 1 kg varkensvlees uit de achterbout
  • zout, peper, laurierblaadjes, salie, mosterd en
  • knoflook
  • 150 g in blokjes gesneden uien
  • 150 g in blokjes gesneden wortelen
  • 150 g in blokjes gesneden selderij
  • 150g in blokjes gesneden prei
  • 350 ml groentebouillon of water
  • 10 g tomatenpuree
  • 15 g bloem
  • room volgens smaak
  • Ingrediënten pastadeeg
  • 4 eigelen
  • 4 eieren
  • zout
  • 250 g dubbel grof gemalen bloem
  • 1 - 2 el olijfolie

Bereidingswijze

Bereiding bergvarkensragout

Braadt het vlees kort aan. De groenten licht roosteren en met groentebouillon en water overgieten, kruiden en laten koken. Wanneer het vlees gaar is, de saus op smaak brengen, met bloem binden en zeven. Aansluitend het vlees bijvoegen en room toevoegen.

Bereiding pastadeeg

Voor het pastadeeg de eieren en olijfolie gladkloppen met een garde, bloem toevoegen en alles kneden tot een glad deeg. Twee tot drie uur laten afkoelen en dan de pasta vormen met de pastamachine. Kort opkoken in zout water.

Bereiding garnering

De tomaten wassen, insnijden aan de onderkant, kort laten schrikken in heet water. Pel de tomaten tot de kern. Kruiden met zout, peper en knoflook en tien minuten bakken in de oven op 180°C. Het eekhoorntjesbrood in schijven snijden en lichtjes laten bruinen met uien. Kruiden met zout, peper, knoflook en tot slot de gehakte peterselie erbij mengen.

Onze partners