Bellini Melba

08/06/11 om 18:12 - Bijgewerkt om 18:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 125 g frambozen
  • 50 ml gele perzikpuree
  • 25 ml grappa di moscato
  • 1 el rietsuikersiroop
  • 4 ijsblokjes
  • 200 ml gekoelde prosecco

Bereidingswijze

Pureer de frambozen en duw ze door een zeef. Doe 2 eetlepels frambozenpuree in een cocktailshaker met de perzikpuree, grappa en rietsuikersiroop. Voeg de ijsblokjes toe en shake goed. Giet de vruchtenpuree in een kan en voeg voorzichtig de prosecco toe. Roer even met een lange lepel en wacht tot het schuim is opgelost. Giet de Bellini meteen in twee hoge champagneglazen en serveer.

Tip: voor de perzikpuree pocheert u 1 gele perzik in een lichte suikersiroop (gemaakt met gelijke hoeveelheden suiker en water) tot het vruchtvlees zacht is. Verwijder de schil en pit van de perzik en pureer het vruchtvlees.

Lees meer over:

Onze partners