Beignets van grote garnalen en groenten

2492093

450 g bloem

Beignets van grote garnalen en groenten

450 g bloem

150 g maïszetmeel

2 dl koud water

400 g grote garnalen

1/2 romanesco (geelgroene bloemkoolvariëteit)

1/2 courgette

150 g groene asperges

peper van de molen

fijn zeezout

Meng voor het beslag 300 g bloem en 150 g maïzena en voeg er het koude water bij. Zet aan de kant en laat even rusten.

Maak de groenten schoon en snij de kool in kleine roosjes. Snij de courgette in plakken van 0,5 cm. Spoel de groenten en droog ze goed af.

Haal de groenten en de garnalen door de bloem en daarna door het beslag.
Frituur krokant in plantaardige olie op 180°C. Schep uit de friteuse en kruid met peper van de molen en fijn zeezout.
Lekker als voorgerecht of bij een fris glaasje wijn. Je kan er een dipsaus van yoghurt en mayonaise bij serveren, op smaak gebracht met een beetje limoensap en verse kruiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content