Beignets van aardbeien met coulis van ananas

10/06/11 om 11:13 - Bijgewerkt om 11:13

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 20 grote aardbeien
  • 1 ananas
  • 2 dl (riet)suikersiroop
  • een scheut witte rum
  • een snuif kaneel
  • sap van 1 citroen

Beignetbeslag :

  • 250 g bloem
  • 2 dl water
  • 1,5 dl bier
  • een snuif zout
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 2 à 3 eiwitten
  • 1 eetlepel rum
  • 1 eetlepel kristalsuiker

Bereidingswijze

Het frituurbeslag bereiden. Zeef de bloem. Verwarm het water tot kamertemperatuur. Vorm een bloembergje met een kuiltje in het midden. Giet hier het bier en het lauwe water in en voeg een snuifje zout toe. Vermeng de bloem van de rand naar het midden toe met de vloeistof. Voeg de gesmolten boter toe en laat het deeg 1 uur rusten. Verwijder schil en hart van de ananas en doe het vruchtvlees met de suikersiroop en de rum in de blender van een mixer. Pureer de ananas en voeg op het laatste moment het sap van een citroen en de kaneel toe. Meng alles en bewaar de coulis op een koele plaats. Verwarm de frituurolie tot maximum hitte (het vet mag niet walmen). Was de aardbeien, laat ze uitlekken en dep ze droog met behulp van een schone keukendoek. Klop op het laatste moment de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het beslag. Voeg rum en kristalsuiker toe. Doop enkele aardbeien in het beslag en vervolgens in het frituurvet. De beignets snel goudbruin frituren, met een schuimspaan verwijderen, op keukenpapier laten uitlekken en met poedersuiker bestrooien. De warme beignets onmiddellijk opdienen met ijskoude ananascoulis. Eventueel versieren met een takje munt.

Lees meer over:

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners