Beekridder met champignons

10/06/11 om 11:30 - Bijgewerkt om 11:30

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 vissen
  • 50 gram boter
  • 30 gram champignons
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 citroen
  • 10 cl dubbele room
  • 1 takje citroentijm
  • zout, peper

Bereidingswijze

Maak de vissen schoon en verwijder de vinnen. Spoel ze voorzichtig af. Let op want het vlees is teer. Laat ze uitlekken en droog ze af. Zout en peper de binnen- en de buitenzijde van de vissen. Leg ze in een grote ingevette ovenschotel.

Maak de champignons zorgvuldig schoon en snijd ze fijn. Laat ze 5 minuten opkomen in de rest van de boter, in een pan zonder deksel. Doe de witte wijn erbij, meng goed en voeg het citroensap en de verse room toe. Bestrooi met citroentijm. Breng op smaak met zout en peper.

Giet deze saus over de vissen en plaats 20 minuten in een oven die voorverwarmd werd op 200°C (th.8). Overgiet de vis tijdens het braden regelmatig met de saus. Dien heet op in de ovenschotel, met zelfgemaakte aardappelpuree Â- gekruid met citroentijm Â- of puree van witte bonen.

Lees meer over:

Onze partners