Bedje van spaghetti met lauw-warm gerookte zalm

09/06/11 om 17:48 - Bijgewerkt om 17:48

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 g gerookte zalm, in reepjes gesneden of in hele plakken
  • 120 g spaghetti
  • 100 g diepvrieserwten
  • 2 tomaten, in dobbelsteentjes
  • 1 fijngesneden prei
  • een scheutje room

Voor de saus:

  • 50 g sjalotjes
  • 1/2 dl witte wijn
  • 1 dl visfumet
  • 1 dl room
  • een klontje boter

Bereidingswijze

De spaghetti gaar koken en even spoelen in koud water. De sjalotjes stoven in boter en bevochtigen met wijn, visfumet en room. Dit alles laten inkoken tot de gewenste dikte. De saus voor het opdienen opkloppen met klontjes boter en op smaak brengen met peper, zout en enkele druppels citroensap. Het wit van de prei versnijden en stoven in boter; De spaghetti toevoegen, door de prei roeren, bevochtigen met room en kruiden met peper en zout. De partjes tomaat en erwten als laatste toevoegen. In warme borden overbrengen en afdekken met zalm.

Lees meer over:

Onze partners