Bedje van spaghetti met lauw-warm gerookte zalm

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

200 g gerookte zalm, in reepjes gesneden of in hele plakken

120 g spaghetti

100 g diepvrieserwten

2 tomaten, in dobbelsteentjes

1 fijngesneden prei

een scheutje room

Voor de saus:

50 g sjalotjes

1/2 dl witte wijn

1 dl visfumet

1 dl room

een klontje boter

De spaghetti gaar koken en even spoelen in koud water. De sjalotjes stoven in boter en bevochtigen met wijn, visfumet en room. Dit alles laten inkoken tot de gewenste dikte. De saus voor het opdienen opkloppen met klontjes boter en op smaak brengen met peper, zout en enkele druppels citroensap. Het wit van de prei versnijden en stoven in boter; De spaghetti toevoegen, door de prei roeren, bevochtigen met room en kruiden met peper en zout. De partjes tomaat en erwten als laatste toevoegen. In warme borden overbrengen en afdekken met zalm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content