Bearnaisesaus

Bearnaisesaus is een variant van hollandaise. De saus past perfect bij geroosterd, gebakken of gefrituurd vlees.

Voor 4 personen
  • 4 eierdooiers
  • 350 g geklaarde boter
  • cayennepeper
  • zout
  • 2 el fijngehakte verse dragon
  • 1 el fijngehakte kervel
Voor de gastrique
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1,5 dl azijn
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 6 tot 10 dragonstengels
  • kruidentuil (1 tak tijm, 1 laurierblad en 3 peterseliestengels)
  • 1 el geplette witte peperkorrels
Bereiding
  1. Maak eerst de gastrique. Doe de ingrediƫnten bij elkaar en laat inkoken tot de helft.
  2. Klop de eierdooiers met een scheut van de gastrique los en klop nadien op zacht vuur tot schuim. Klop er straalsgewijs en van het vuur weg de boter doorheen. Wordt de saus te dik, roer er dan wat gastrique, citroensap of water door.
  3. Kruid de bearnaisesaus met cayennepeper en zout en roer er de dragon en kervel door.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content