Bavarois van gekaramelliseerde banaan met rum en vanille

16/12/15 om 09:10 - Bijgewerkt om 09:10

Bavarois van gekaramelliseerde banaan met rum en vanille

Bavarois van gekaramelliseerde banaan met rum en vanille © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4 tot 8:

4 rijpe bananen

80 g suiker

4 el Baileys

2,5 dl opgeklopte room

vanille-ijs

Voor de bavaroisbasis:

4 dl volle melk

4 dl room

3 eierdooiers

50 g suiker

3 gelatineblaadjes (in water geweekt)

Voor de saus:

40 g suiker

2 dl rum

1 vanillestokje

Pel de bananen en snij ze in stukken. Doe de 80 g suiker in een pan en bak goudbruin, tot hij begint te karamelliseren. Prak fijn met een vork. Mix met de Baileys tot puree. Laat afkoelen.

Breng voor de bavarois de melk met de room aan de kook. Klop ondertussen de dooiers met de 50 g suiker luchtig. Giet de kokende melk erop, roer en laat indikken op het vuur. Smelt de gelatine erin en laat enigszins afkoelen.

Meng de bananenpuree onder het mengsel en ten slotte de slagroom. Doe in individuele kommetjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Smelt voor de saus de 40 g suiker in de rum, samen met het opengesneden vanillestokje. Laat zacht pruttelen en nadien afkoelen.

Haal de bavarois uit de vorm door hem onder te dompelen in heet water. Stort op borden en serveer met een bol vanille-ijs en met de rumsaus.

1 uur + 2 uur

Moeilijk: 2

Onze partners