Bavarois van Château d’Arville

Voor vier personen:

Voor vier personen:

170 g Château d’Arville (kaas)

1 appel

3 blaadjes gelatine van 3 g

1 eetlepel calvados

1 dl gefilterd appelsap

1,5 dl room

1 eetlepel pijnboompitten,

1/3 eetlepel bieslooksnippers

takjes shiso (Japanse netel) of enkele bosviooltjes

boter

zout

cayennepeper

4 eetlepels griessuiker

De ontkorste kaas in kleine stukjes snijden. Week 2 gelatineblaadjes in koud water. Kleur de pijnboompitten kort in de pan en hak ze grof. Verwarm 6 cl room tot tegen het kookpunt. Los al roerende de uitgeknepen gelatine op. Neem de pan van het vuur, voeg de kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten. Kruid met zout en cayennepeper. Klop de rest van de room voor 3/4 stijf en spatel room, pijnboompitten, bieslooksnippers en calvados door de kaas. Neem vier metalen ringen en smeer in met geklaarde boter. Zet de ringen op een schaal en vul met de opstijvende kaasmassa tot een halve centimeter onder de rand. Strijk de bovenzijde glad en zet de bavarois minstens 2 uur in de koelkast. Week het derde gelatineblad in koud water. Breng appelsap tot tegen het kookpunt en los de uitgeknepen gelatine op. Laat het sap gedeeltelijk afkoelen. Lepel de opstijvende appelgelei op de bavarois tot tegen de rand en zet de vormen terug in de koelkast. Schil de appel, snijd de vrucht in dunne plakjes, schik deze in waaiervorm op een ovenschotel, besprenkel met geklaarde boter, bestrooi met griessuiker en zet onder de grill. Zet de ringvormen op de borden. Verwarm een fijn, scherp mesje in heet water en ga er voorzichtig mee langs de randen, zodat de bavarois loslaat. Verwijder de ringen en versier met appelwaaiers en een toefje shiso.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content