Basisrecept voor preisoep

© Getty

Preisoep is een echte winterklassieker. Met dit basisrecept voor preisoep zet je in geen tijd een kom op tafel.

Voor 4 personen
  • 4 stuks prei
  • 1 ui
  • 30 g boter
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 e bloem
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
Bereiding
  1. Snij het wit en een deel van het groen van de preien in ringetjes. Was ze en dep ze droog. Verhit de boter en stoof er de preiringen en de gehakte ui in aan. Giet de bouillon erbij en laat 20 minuten zachtjes koken. Mix de soep lichtjes.
  2. Roer een glad sausje van de bloem met enkele lepels van de soep. Giet het mengsel al roerend bij de soep en laat nog even doorkoken tot de soep licht gebonden is. Breng ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Je kan de preisoep eventueel verrijken met een mengsel van 1 eierdooier en 3 eetlepels room. Voeg dit mengsel toe van het vuur af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content