Basisrecept currypoeder

10/06/11 om 08:32 - Bijgewerkt om 08:32

Geef je waardering

Basisrecept currypoeder

Ingrediënten

Voor ca. 6 el:

  • 2 el korianderzaad
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 2 tl mosterdzaad
  • 2 kruidnagels
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 tl hele fenegriekzaadjes
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl gemberpoeder

Bereidingswijze

Verhit een gietijzeren pan. Doe daarin koriander-, komijn- en mosterdzaadjes, peperkorrels, kruidnagels en chilipeper. Schud ze voortdurend zachtjes op tot ze een lichtgeroosterd aroma vrijgeven. Voeg dan fenegriek, kurkuma- en gemberpoeder toe en verhit nog eens 15 seconden. Haal uit de pan en laat afkoelen.

Maal in een kruidenmolen tot fijn poeder. Bewaar in blik.

Lees meer over:

Onze partners