Basil smash

Shake jouw frisse zomerse cocktail op basis van gin en basilicum.

Shake jouw frisse zomerse cocktail op basis van gin en basilicum.

VOOR 1 COCKTAIL

Voor de suikersiroop:

  • 100 g suiker
  • 200 ml water

Voor de cocktail:

  • 10 grote basilicumblaadjes
  • 50 ml gin
  • 20 ml limoensap
  • 20 ml suikersiroop

Bereiding

1. Breng de suiker met het water aan de kook, laat pruttelen tot de suiker opgelost is. Laat volledig afkoelen, bewaar in de koelkast.

2. Verscheur de basilicumblaadjes, doe ze in een shaker, kneus ze met een muddler (roerstaaf voor cocktails) of met de onderkant van een koksmes.

3. Vul de shaker met ijs en de overige ingrediënten, schud krachtig gedurende 20 sec. en giet door een fijn zeefje zodat de basilicumstukjes achterblijven. Serveer in een met ijs gevuld glas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content