Barbarie-eend van de boerderij

09/06/11 om 08:22 - Bijgewerkt om 08:22

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor zes :

  • 1 barbarie-eend (1,2 à 1,7 kg)
  • zout en peper
  • plantaardige olie
  • barbecuekruiden
  • oregano
  • peterselie
  • het sap van een sinaasappel
  • 1 glas rode wijn of madeira of een scheutje cognac
  • 10 druiven
  • een lepel maïszetmeel

Bereidingswijze

De eend versnijden en de vleugels, billen, filets en borstkas doormidden snijden. Het vlees bakken in een pan met vetstof en kruiden met barbecuekruiden, oregano en peterselie. Het gekorste vlees begieten met sinaasappelsap, wijn, madeira of cognac. De druiven toevoegen, de pan afsluiten en het vlees gaar sudderen (zo'n 40 minuten, naargelang van de leeftijd van de eend). Het vlees uit de pan halen en de saus dikken met een lepel in water opgelost maïszetmeel. Het vlees op warme borden schikken, met saus overgieten en opdienen met compote van appels of abrikozen en groenten uit de tuin.

(recept Marie-Josée Van Steirteghem)

Lees meer over:

Onze partners