Bananen van de barbecue met rum crème en kokosijs

09/06/11 om 12:42 - Bijgewerkt om 12:42

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 8 niet te rijpe bananen
  • 1 l roomijs
  • 100 g gemalen kokosnoot
  • 1 dl kokosmelk
  • 2 dl room
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 dl rum
  • takjes verse munt
  • 1 eetlepel instant banketbakkersroom opgelost met een weinig melk

Bereidingswijze

Meng de dag voordien het ijsroom met de gemalen kokosnoot, de kokosmelk en 0,5 dl rum.

Maak er bolletjes van en wentel die door gemalen kokosnoot.

Wrijf met een pallet de opgeloste banketbakkersroompoeder op een bakplaat en bak er in een oven van 180° krokante koekjes van (doe dit ook enkele dagen voordien zodat ze goed drogen - bewaren kan altijd in een blikken doos).

Leg de bananen op de barbecue tot ze helemaal zwart zijn.

Klop de room met de suiker half op en roer er de rest van de rum door.

Snij een gedeelte van de bananenschil weg zodat de vulling zichtbaar wordt of snij de banaan in stukken.

Schik ze op een bord en leg er het ijs en de slagroom bij.

Versier met takjes munt en de flinterdunne, krokante koekjes.

Lees meer over:

Onze partners