Bananen met noga en chocolade

09/06/11 om 08:53 - Bijgewerkt om 08:53

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 120g korrels van pure chocolade
  • 40g nogakorrels of geplette noga
  • 40 cl donkere rum
  • 8 muntblaadjes

Bereidingswijze

Maak een overlangse inkeping in de ongeschilde bananen. Vul iedere banaan met 30 gram chocoladekorrels en 2 muntblaadjes met bovenop wat nogakorrels. Leg op een vel aluminiumfolie en giet nog eens 10 cl rum in iedere banaan. Vouw de folie dicht en laat rusten. Dit werkje kun je gerust enkele uren van tevoren doen.

Gril de banaan ongeveer 20 minuten en vergeet niet regelmatig om te draaien. Dien eventueel op met een bolletje ijs voor een heel bijzondere 'banana split'.

Tip

Zowel de chocolade als de rum moet van uitstekende kwaliteit zijn. Experimenteer gerust met ander likeuren, maar de combinatie van chocolade en rum is een 'winning team'.

Lees meer over:

Onze partners