Bananen-cupcakes

09/06/11 om 16:54 - Bijgewerkt om 16:54

Geef je waardering

Bananen-cupcakes

Ingrediënten

Voor 12 stuks:

  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • 150 bloem
  • 1/2 pakje bakpoeder
  • 50 g gehakte walnoten
  • papieren bakvormen

Decoratie:

  • 100 g room
  • 1 banaan
  • 2 el kwark
  • 1 el citroensap
  • 2 el poedersuiker
  • gekleurde suikerparels

Bereidingswijze

Plaats de papieren bakvormen in de uitsparingen van een muffinbakblik.

Schil de 2 bananen en plet met een vork. Meng de eieren met boter en suiker. Roer er eerst de bananen doorheen, dan de noten, de bloem en het bakpoeder (kort mengen), tot de droge ingrediënten vochtig zijn.

Vul de bakvormen met het beslag, plaats in het midden van een voorverwarmde oven (200°) en bak ca. 25 minuten. Laat 5 minuten in de bakvorm rusten, haal er de cupcakes uit en laat ze afkoelen.

Decoratie: pureer de banaan met poedersuiker, kwark en citroensap. Roer er de opgeklopte room door en bedek hiermee de cupcakes. Versier met de suikerparels.

Lees meer over:

Onze partners