Banaantje met passievrucht, chocoladesaus en vanille-ijs

10/06/11 om 13:53 - Bijgewerkt om 13:53

Geef je waardering

Banaantje met passievrucht, chocoladesaus en vanille-ijs

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 vierkantjes bladerdeeg van 10 x 10cm
  • 1 eitje
  • 2 bananen
  • 2 passievruchten
  • 40 g suiker
  • 200 g chocolade
  • 12 el melk
  • 4 bolletjes vanille-ijs

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Klop een eitje los. Strijk het bladerdeeg in met het ei.

Leg een halve versneden banaan op elk bladerdeegje. Verdeel de versneden passievruchten over het deeg en bestrooi met suiker. Rol de bladerdeegjes op. Snij overtollig deeg weg. Bestrijk met ei en bestrooi met een beetje suiker.

Leg de bladerdeegjes op een ingevette bakplaat en zet ca. 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn van kleur.

Breng ondertussen de melk aan de kook en giet deze op de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is. Hou warm.

Dien de bladerdeegbanaantjes op met chocoladesaus en een bolletje ijs. Bestrooi voor het opdienen met wat poedersuiker.

Lees meer over:

Onze partners