Banaan met vanille en bergamot

07/12/12 om 16:52 - Bijgewerkt om 16:52

Een recept van Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Banaan
  • 150 gr banaan
    25 gr suiker
    5 gr vanillesuiker
    10 gr boter

    Vanille
  • 200 gr melk
    20 gr suiker
    15 gr boter
    3 dooiers
    1 vanillestok
    20 gr maïzena

    Eiwit
  • 75 gr eiwit
    50 gr suiker


    Granité bergamot
  • 200 gr water
    40 gr suiker
    40 gr citroensap
    1 gr zestes citroen
    halve vanillestok (zaadjes)


Bereidingswijze

Banaan: alles in een pan en carameliseren. Dit mixen.

Vanille: Melk + suiker + vanillestok koken. Dooiers + maïzena mengen. Mengen met de melk en terug tot kookpunt brengen. Koude boter er ondermengen.

Eiwit: Langzaam en zacht opkloppen. In vormen spuiten. 4 minuten stomen aan 80 graden. Afkoelen en uitlepelen.

Granité bergamot: Suiker en water oplossen, overige toevoegen. Een nacht rijpen en door een zeef passeren.

Lees meer over:

Onze partners