Banaan met marsepein in korstdeeg

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

2 bananen

1/4 l ijs

200 g bladerdeeg

200 g marsepein

1 ei

Saus:

zachte paprikapoeder

2 bananen

1 dl room

1 citroen

2 eetlepels suiker

De marsepein uitrollen. De geschilde bananen met losgeklopt wit van ei instrijken en inpakken in een dunne laag marsepein. Het deeg dun uitrollen en de marsepeinbanaan inpakken in bladerdeeg. Met eigeel bestrijken en goudbruin bakken in een warme oven.

De saus bereiden. Twee bananen mixen met een eetlepel citroensap, een snuif paprikapoeder, room en suiker.

De ovenbananen in plakken snijden en verdelen over de borden. Een bolletje ijs en saus toevoegen.

Het ijs kan men versieren met amandelschilfers, ingestreken met een mengeling van eiwit en suiker en vervolgens in de oven gebruind.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content