Banaan met marsepein in korstdeeg

09/06/11 om 08:32 - Bijgewerkt om 08:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 2 bananen
  • 1/4 l ijs
  • 200 g bladerdeeg
  • 200 g marsepein
  • 1 ei

Saus:

  • zachte paprikapoeder
  • 2 bananen
  • 1 dl room
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze

De marsepein uitrollen. De geschilde bananen met losgeklopt wit van ei instrijken en inpakken in een dunne laag marsepein. Het deeg dun uitrollen en de marsepeinbanaan inpakken in bladerdeeg. Met eigeel bestrijken en goudbruin bakken in een warme oven.

De saus bereiden. Twee bananen mixen met een eetlepel citroensap, een snuif paprikapoeder, room en suiker.

De ovenbananen in plakken snijden en verdelen over de borden. Een bolletje ijs en saus toevoegen.

Het ijs kan men versieren met amandelschilfers, ingestreken met een mengeling van eiwit en suiker en vervolgens in de oven gebruind.

Lees meer over:

Onze partners