Banaan en sinaas met een luchtige mascarponecreme

09/06/11 om 13:03 - Bijgewerkt om 13:03

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 4 kleine bananen
  • 2 onbespoten sinaasappels
  • 2 onbespoten limoenen
  • 2 el Grand Marnier
  • 1 vanillestok
  • 2 el fijne suiker
  • 30 g ongezouten hoeveboter

Voor de mascarponecrème :

  • 250 g mascarpone
  • 50 g suiker
  • 2 el Grand Marnier
  • 2 eieren
  • 2 el amandelschilfers

Bereidingswijze

Klop de 2 eierdooiers met suiker en Grand Marnier tot een schuimige massa. Voeg de mascarpone toe. Spatel de stijfgeklopte eiwitten door het mengsel. Giet in 4 kommetjes of glazen en zet 1 uur in de koelkast. Snij de zeste van sinaasappel- en limoenschil. Schil de sinaasappels zodat er geen wit meer zichtbaar is en snij boven een kom de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op. Pers de limoenen.

Bak de gepelde bananen 3 minuten in hete boter met suiker op matig vuur. Haal uit de pan en hou warm. Blus de warmte in de pan met limoensap, sinaasappelsap en Grand Marnier. Voeg het gespleten vanillestokje en de zeste toe en laat tot de helft inkoken. Kleur de amandelschilfers goud in een pannetje en strooi ze over de mascarponecrème. Verdeel bananen en sinaasappelpartjes over de borden, overgiet met saus en dien op met mascarponecrème.

Lees meer over:

Onze partners