Balsamicoijs met pijnboompitten en vijgen uit de oven

09/06/11 om 16:25 - Bijgewerkt om 16:25

Geef je waardering

Balsamicoijs met pijnboompitten en vijgen uit de oven

Ingrediënten

Voor 4:

  • 3 dl melk
  • 1 vanillestokje
  • 4 grote eierdooiers
  • 100 g lichtbruine suiker
  • 2 dl room
  • 1/2 dl oude balsamicoazijn
  • 25 g geroosterde pijnboompitten

Voor de vijgen:

  • 4 rijpe blauwe vijgen
  • 2 el acaciahoning
  • 1 tl oranjebloesemwater
  • 1 el geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze

Breng de melk aan de kook met de zaadjes uit het vanillestokje (bewaar het uitgeschraapte stokje in een pot suiker). Klop de eierdooiers los met de suiker. Giet de warme melk op de eieren en doe weer in de pan. Laat binden op een laag vuur.

Giet de crème door een zeef in een kom en voeg de rooom en balsamicoazijn toe. Zet een nacht koel weg. Draai de volgende dag tot ijs en voeg halverwege de pijnboompitten toe. Zet in de diepvries om verder op te stijven.

Snij de vijgen kruiselings in en trek ze open. Leg de vijgen in een ingevette ovenschotel en besprenkel met de honing en het oranjebloesemwater. Zet 12 minuten op 200°C tot de vijgen zacht zijn. Werk af met de pijnboompitten en serveer bij het balsamicoijs.

Lees meer over:

Onze partners