Balletjesfondue

09/06/11 om 19:04 - Bijgewerkt om 19:04

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 3 takjes munt
  • 500 g gehakt rundvlees
  • 150 g gekookte koude rijst
  • 150 g geraspte kaas
  • 8 grote bladeren van rode kool
  • 8 grote bladeren van snijbiet
  • 8 grote bladeren van groene kool
  • 2 liter groentebouillon
  • peper
  • zout
  • 4 individuele schuimspaantjes

Bereidingswijze

Snijd de muntblaadjes fijn. Kruid het rundvlees met peper en zout, voeg de munt toe en meng goed. Maak balletjes van het mengsel en zet ze in de koelkast. Meng de rijst met de geraspte kaas en kruid met peper en zout. Maak ook van dit mengsel kleine balletjes en laat ze opstijven in de koelkast.

Laat de kool- en snijbietbladeren 2 minuten blancheren in kokend water. Laat ze goed uitlekken en afkoelen, sniijd ze doormidden en leg op elk half blad één van de bereide balletjes. Wikkel het blad om het balletje. Breng de groentebouillon aan de kook. Giet hem in de fonduepan en zet de pan in het midden van de tafel op de brander. De bouillon moet lichtjes blijven pruttelen.

Succestips

Bij gebrek aan snijbiet kunt u kiezen voor de buitenste bladeren van Chinese kool. Voor meer variatie kunt u de bladeren vullen met nog andere mengsels zoals lamsgehakt + ei + ui + chilipoeder of aardappelpuree + gekookte vis + peterselie. Serveer rijst en enkele sausjes (tartaarsaus, pikante tomatensaus, light dressing...) bij deze fondue.

Lees meer over:

Onze partners