Balletjes van kasja en courgette

© Getty

Voor 4 personen
  • 100 g kasja (gegrilde boekweit)
  • 2 + 2 el olijfolie
  • 200 g kikkererwten (gekookt en uitgelekt)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • peper, zout
  • 1 middelgrote courgette
  • verse korianderblaadjes

Voor de saus

  • 200 g Griekse yoghurt
  • verse munt
  • peper, zout
  • fijngehakte look
  • citroensap
Bereiding
  1. Verhit de olie in een kookpot, bak de kasja enkele minuten in 2 el olijfolie op laag vuur. Voeg 1/2 l gezouten water toe, laat een tiental min. koken tot al het water geabsorbeerd is. Laat afkoelen. Doe de kasja met de kikkererwten, komijn- en korianderpoeder, look, peper en zout in een blender, mix kort.
  2. Rasp de courgette, leg in een zeef, bestrooi met fijn zout en laat goed uitlekken. Dep droog met een propere handdoek of keukenrol. Doe de courgette bij het kasjamengsel. Voeg als laatste de fijngesneden korianderblaadjes toe. Zet enkele uren in de koelkast.
  3. Draai balletjes. Verhit 2 el olijfolie in een diepe pan, bak de balletjes aan alle kanten bruin.
  4. Meng de ingrediƫnten voor de saus. Serveer de balletjes met bladgroen en muntsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content