Balletjes van kasja en courgette

12/04/17 om 13:54 - Bijgewerkt om 14:35

Balletjes van kasja en courgette

Balletjes van kasja en courgette © C. Exelmans

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

100 g kasja (gegrilde boekweit)

2 + 2 el olijfolie

200 g kikkererwten (gekookt en uitgelekt)

1 tl komijnpoeder

1 tl korianderpoeder

1 teentje knoflook

peper, zout

1 middelgrote courgette

verse korianderblaadjes

Voor de saus:

200 g Griekse yoghurt

verse munt

peper, zout

fijngehakte look

citroensap

Verhit de olie in een kookpot, bak de kasja enkele minuten in 2 el olijfolie op laag vuur. Voeg 1/2 l gezouten water toe, laat een tiental min. koken tot al het water geabsorbeerd is. Laat afkoelen. Doe de kasja met de kikkererwten, komijn- en korianderpoeder, look, peper en zout in een blender, mix kort.

Rasp de courgette, leg in een zeef, bestrooi met fijn zout en laat goed uitlekken. Dep droog met een propere handdoek of keukenrol. Doe de courgette bij het kasjamengsel. Voeg als laatste de fijngesneden korianderblaadjes toe. Zet enkele uren in de koelkast.

Draai balletjes. Verhit 2 el olijfolie in een diepe pan, bak de balletjes aan alle kanten bruin.

Meng de ingrediënten voor de saus. Serveer de balletjes met bladgroen en muntsaus.

Lees meer over:

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info