Balletjes van garnalen en varkensvlees met rolletjes van appel-kruidensla

16/11/17 om 11:51 - Bijgewerkt om 11:51

Balletjes van garnalen en varkensvlees met rolletjes van appel-kruidensla

Recept van Quyên Truong Thi, eigenares van Little Asia, Vietnamees restaurant in Brussel, en Njam-chef. © Verne

Geef je waardering

Benodigdheden voor 6 personen:

  • 250 g mager spek
  • 125 g grote garnalen
  • 1 el vissaus, geraspte gember
  • 1 tl zout, 1 tl suiker
  • 1 tl geperste knoflook, arachideolie
  • lente-ui, pluksels koriander, munt

Bereidingswijze

Voor de kruidenrolletjes:

  • 4 velletjes rijstpapier
  • 100 g droge rijstvermicelli
  • 1/4 kropsla, fijngesneden
  • 10 verse muntblaadjes
  • 10 korianderstengels
  • 10 Aziatische basilicumblaadjes
  • 1/2 komkommer, in julienne
  • 1/2 jonagold (appel), in julienne
  • 2 lente-uitjes

Voor de vinaigrette:

  • 1/2 dl sojasaus, 1/2 dl rijstazijn
  • 1/2 dl arachideolie, 1 scheutje vissaus
  • 1 scheutje sesamolie, 1 tl wasabi

Bereidingswijze:

Maal het spek fijn in de keukenrobot. Snij het darmkanaal uit de garnalen, en pureer de garnalen. Breng water aan de kook, neem van het vuur, dompel er de rijstvermicelli 30 seconden in en giet af.

Meng spek en garnalen, kruid met vissaus, suiker, zout, gember en knoflook. Neem met een eetlepel telkens een portie van het mengsel en draai tot balletjes. Steek de balletjes op satéstokjes. Bak de spiesjes bruin onder deksel in wat olie. Haal voor de kruidenrolletjes het rijstpapier door heet water, leg het open op een natte doek. Verdeel er de sla, kruiden, komkommer, appel en vermicelli over. Rol op. Serveer de spiesjes met de kruidenrolletjes, werk af met lente-ui, koriander en munt.

Geef de vinaigrette er apart bij.


Recept van Quyên Truong Thi, eigenares van Little Asia, Vietnamees restaurant in Brussel, en Njam-chef.

Lees meer over:

Onze partners