Baklava met banaan en pistachvulling

10/06/11 om 14:07 - Bijgewerkt om 14:07

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 250 g filodeeg
  • 2 bakbananen
  • 1 dl vloeibare honing

Pistachevulling :

  • 150 g groene pistaches
  • 75 g marsepein
  • een scheutje Amaretto
  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • 1 dl ongesuikerde yoghurt

Bereidingswijze

De pistachevulling bereiden. Groene pistaches met marsepein en een scheut Amaretto tot een zachte massa mixen. Het Griekse filodeeg in rechthoekjes snijden en een vijftal blaadjes op elkaar leggen. Besprenkelen met honing. Vier van deze stapeltjes maken en er een gedeelte van de pistachevulling over verdelen. Opnieuw beleggen met rechthoekjes filodeeg en afdekken met plakjes bakbanaan. Deze handelingen herhalen tot er bladerdeeg torentjes ontstaan van vijf centimeters hoog. De baklava een half uur bakken in een oven van 180 graden. Opdienen met vanille-ijs en ongesuikerde yoghurt.

Lees meer over:

Onze partners