Bagna cauda uit Piëmonte

© Getty

Bagna cauda is een typisch Piemontese antipasto. Het fondue-achtige gerecht kan ook geserveerd worden als hoofdmaaltijd of hapje vooraf.

Voor 4 personen
  • 1 jonge groene selderij
  • andere zomergroenten (jonge wortels, paprika, radijzen, bodems van jonge artisjokken…)
  • 1,5 dl olijfolie
  • 1 dl boter
  • 125 g gezouten ansjovis
  • 6 tenen knoflook
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
  1. Verwarm de olie en de boter met de geperste knoflook langzaam op een vuurtje (bv. in een fonduepot). Roer de olie regelmatig om. Hak de ansjovis en voeg deze toe aan de olie. Kruid met peper en roer alles regelmatig om zodat er een dikke saus ontstaat.
  2. Maak alle groenten schoon en snij bleekselderij, wortels, paprika, radijzen, artisjokken, maïs enz. in staven of lange plakken. Zet de groentestaven rechtop in glazen op tafel. Zet de pan met saus boven een fonduebrander op tafel. Het is de bedoeling dat de mensen rond de tafel zelf hun groenten in de saus dippen. Serveer de bagna cauda met boerenbrood en een goede landwijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content