Bacalao geroosterd op eikenhout

  • Moeilijkheid

voor 6 :

6 bacalaofilets (gezouten kabeljauw) van 250 g elk, goed ontzilt

6 zachte rode paprika’s

12 el extra vierge olijfolie

zout

Leg de visfilets 12 tot 24 uur onder een fijne straal koud stromend water om te ontzilten.

Was de paprika’s en droog ze af. Drenk ze in 3 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met zout. Leg de paprika’s op de rooster boven zacht gloeiende houtskool. Draai ze geregeld zodat de schil aan alle kanten zwart blakert. De gaartijd hangt af van de grootte van de paprika’s maar schommelt rond 40 minuten. Pas tijdens de gaartijd de hoogte van de rooster aan de intensiteit van de houtskool aan. Laat de paprika’s lauw worden, verwijder dan de schil, de witte delen en de zaden. Snij de paprika’s in stukken, leg ze op een schaal en breng ze op smaak met 3 eetlepels olijfolie.

Droog de vis goed af en breng op smaak met 3 eetlepels olijfolie. Leg de filets met de velkant op de rooster, 20 cm boven zacht gloeiende houtskool. Draai ze na 12 minuten om, heel voorzichtig om het vel niet te scheuren. Laat nog 4 minuten roosteren. Leg de visfilets dan op een schaal en laat 1 minuut rusten, zodat de kooksappen vrijkomen. Laat de rest van de olie lauwwarm worden in een pannetje en giet over de vis.

Schik de vis op de paprika’s. Klop het mengsel van kooksap en lauwe olie even op en overgiet daarmee de bereiding.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content