Babykreeft in een soepje van roze en gele pompelmoes geparfumeerd met verse koriander

09/06/11 om 08:39 - Bijgewerkt om 08:39

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 2 canners (babykreeftjes)
  • kruidige groentebouillon
  • 2 roze pompelmoezen
  • 2 gele pompelmoezen
  • 1 eetlepel curcumapoeder
  • 1 dl suiker- of lavendelsiroop
  • 2 eetlepels lavendelhoning
  • peper en zout
  • enkele verse korianderblaadjes

Bereidingswijze

De kreeften gaarkoken in een kruidige groentebouillon en in het vocht laten afkoelen. De schaaldieren doormidden snijden en het vlees uit de grijptangen halen. De maag van de kreeften verwijderen en in de holte het vlees uit de grijptangen plaatsen. De pompelpoezen schillen en de partjes tussen de vliesjes uitsnijden. Het sap opvangen en goed mengen met suiker- of lavendelsiroop, honing, curcumapoeder, zout en peper. Het recipiënt met de saus op ijs plaatsen en de saus koelen. De halve kreeftjes, de partjes pompelmoes en de dressing in gekoelde diepe borden plaatsen en versieren met versnipperde koriander.

Lees meer over:

Onze partners